Ako ne možete pomoći, bar podelite! Maleni Uroš (7) treba pomoć dobrih ljudi!

Ako ne možete pomoći, bar podelite! Maleni Uroš (7) treba pomoć dobrih ljudi!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Uroša Matoševića (2017).

Uroš je rođen kao zdravo dete. Igrao se sa roditeljima, išao u vrtić i vozio trotinet. Međutim, problemi su nastali 2019. godine. Dete je često imalo temperature i početne stadijume bronhitisa. Povremeno se žalio i na bolove u stomaku. Redovno je vođen kod lekara, ali su govorili da je to normalno za dete u njegovom uzrastu. U oktobru se požalio da ga pecka dok piški, gde je odmah posle rezultata krvi i visokog CRP-a odveden na nefrologiju u Nišu. Tu je hospitalizovan i lečen od upale bubrega.

Mesec dana kasnije, dete po drugi put ima strahovite bolove u desnom kuku i biva prebačeno na hematologiju, gde vađenjem koštane srži konstatuju da dete ima tumor, što i kasniji skeneri dokazuju.

Roditelji su potpisali da se krene sa lečenjem hemioterapijom, bez prethodno odrađene biopsije, zato što je tumor već metastazirao u kostima i glavi i brzo se širi. Po svim dosadašnjim analizama doktori misle da je neuroblastom u pitanju.

Uroševi roditelji se nadaju da će uz pomoć svih dobrih ljudi dati šansu svome detetu da se leči u inostranstvu i tako povećati šanse da dete pobedi u ovoj životnoj borbi. Pored troškova bolničkog lečenja u inostranstvu, Urošu su neophodna sredstva i za putne troškove, kao i za medikamente i suplemente.

Zahvaljujući humanim ljudima Uroš je prikupio sredstva za lečenje i otputovao u Italiju gde je prva faza lečenja uspešno završena. Zbog prirode bolesti akcija se nastavlja.

Za Uroša, do pobede! Budimo humani!

Pomozimo Urošu!

Uroš Matošević (742) - Humanitarian Foundation Budi Human

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *