JAKO NEVREME SA GRADOM NAPRAVILO HAOS NA JUGU SRBIJE! Bujica nosila sve pred sobom u Aleksandrovcu, delovi Niša BEZ STRUJE! VIDEO

Najavljivana kiša i olujno vreme stiglo je najpre na jug Srbije. Niš i okolinu, nešto posle 15 sati zahvatilo nevreme sa pljuskovima i grmljavimom, a potom se loše vreme preselilo i ka severu.

U Nišu je padala jaka kiša, praćena vetrom i grmljavinom. Zbog nevremena neki delovi grada ostali su bez struje. Kako prenose niški mediji, električne energije nema u naselju Pasi Poljana, delu Palilule i Vizantijskm bulevara. Na samom jugu Srbije, kod Gračanice, pada je i jak grad .U Aleksandrovcu, Kruševcu, Trsteniku i okolnim mestima kiša je padala duže od sat vremena, stvarajući velike probleme građanima.

U Aleksandrovcu je pljusak bio toliko jak da nije bilo moguće kretati se ulicama, a snimci pokazuju da je količina vode toliko velika da se napravila bujica koja ide niz ulice ove varošice, noseći sve pred sobom.

Podsetimo, ogromna količina kiše koja je za kratko vreme pala na području Ivanjice izazvala je velike probleme prvenstveno na atarskim i nekategorisanim putevima dok je na gradskom području atmosferska voda plavila dvorišta i suterene pojedinih stambenih objekata.

Oblačnost koja u Zlatiborskom okrugu uslovljava jake pljuskove i lokalnu pojavu grada u narednih sat, dva će se premeštati ka Osečini i Valjevu.

Republički hidrometeorološki Zavod upozorio je da su sve do 11. juna moguće lokalne nepogode sa grmljavinama i obilnim padavinama čak do 60 milimetara kiše za 24 sata.

Takođe, u upozorenju se navodi da su moguće vremenske nepogode sa gradom i obilnim pljuskovima od 8. do 11. juna. Pljuskovi i grmljavine koji se očekuju danas i sutra, 08. i 09. juna lokalno će biti praćeni gradom, jakim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme.

Stabilizaciju očekuje tek 13. juna, i najavljuje da je oko 16. juna moguće još obilnije osveženje, dok se, prema 20. junu računa na stabilno, ali toplo vreme.

U trendu Slika Povezanog Posta
osoba trenutno čita objavu
👀 pregleda

Kurir.rs/Blic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *