KOJA JE POENTA DA ŽENE U ŠEZDESETIM GODINAMA RADE MANIKIR

KOJA JE POENTA DA ŽENE U ŠEZDESETIM GODINAMA RADE MANIKIR

U više navrata smo pokazali vremešnije evropske dame koje se, uprkos poodmaklim godinama, trude da izgledaju lepo. Paze na sebe i samo uživaju u životu. Dokazuju da je lepa žena u 60-im (i starijim godinama ) stvarnost. Samo treba da se jako voliš.

Danas vas uredništvo “Dnevnog magazina” poziva da razgovarate o tome zašto mnoge naše žene prestaju da se brinu o sebi u svojim solidnim godinama. I to čine mirne savesti i dobre namere.

LEPA ŽENA SA 60 GODINA
„Jednom sam čula razgovor dve žene koje su sedele na klupi i mirno razgovarale. U nekom trenutku sam čula blago povišen ton: „Manikir? Zašto mi treba manikir u mojim godinama? Neću postati lepša od njega, neće me spasiti… “ – piše mlada žena po imenu Marina.

„Ove žene su imale oko 65 godina, otprilike su bile istih godina. Sedele su, gledale u svoje neuredne i istrošene ruke i činilo se da se opravdavaju jedna drugoj. Opšta suština njihovih argumenata bila je otprilike ovakva – zašto trošiti dodatni novac na manikir? “

„Zaista, zašto? Od ovoga neće postati mlađa. Lepša? Možda, ali prilično malo. A šta ako nema nikoga pred kim da se razmeće? Zašto su starijoj ženi potrebni ovi užici i rasipanje? “

„Posle ovih razgovora postala sam tužna i zamišljena. Zašto naše žene toliko ne vole sebe? Navikle smo na oranje za troje, kuvanje, pranje, čišćenje. Navikle smo da se žrtvujemo. Ali nismo navikle da brinemo o sebi i ugađamo sebi“.

„Sa 60 godina sebe smatraju staricama, kada se u razvijenim zemljama to smatra srednjim godinama, kada se život zaista zahuktava. Odgajale su decu, gradile karijeru, zarađivale novac. Kada živeti, ako ne sada? ” – pita se Marina.

Paaa da li je manikir potreban u šezdesetim?

Da biste uradili manikir, za to ne trebate imati odgovarajuće godine ili puno novca. To je samo redovni ritual samopomoći. Na kraju, žena u bilo kom dobu i dalje ostaje žena. Pa zašto ne ostati uređen? Odlazak kod manikira, kozmetičara ili frizera jednom u mesec, dva, teško da će nekoga upropastiti ili osiromašiti.

Samo se setite sa kakvim zanimanjem i prijatnim iznenađenjem gledamo na starije žene koje se ukusno oblače i vode računa o frizuri. A posebno je prijatno gledati u negovane ruke dame bilo kog doba. Manikir i nakit najviše govore o domaćici. Ruke su uvek na vidiku.

Uredan manikir apsolutno neće naštetiti obavljanju kućnih poslova. A ako nosite rukavice dok perete posuđe, onda će sva ova lepota na noktima trajati duže.

I da li je zaista potrebno truditi se zbog drugih? Da bi u nečijim očima izgledali mlađe i bolje? Prvenstveno uradite to zbog sebe. Prema našem mišljenju, glavna funkcija manikira je da pruži ženi udobnost i samopouzdanje. Posle odlaska kod manikira sigurno neće morati instinktivno da skriva ruke u javnosti.

Zašto naše žene tako malo misle o sebi? Stručnjaci uveravaju da je sve to došlo iz detinjstva. Učili su nas da žrtvujemo sebe i svoje želje radi posla, porodice, društva. To je bila norma i ohrabreno. Ali niko nije učio ili podsticao da volite sebe.

Kako neko može istinski voleti druge koji ne znaju kako se dobro odnositi prema sebi? Verovatno se odavde umesto ljubavi rađaju manipulacije i uverenja poput „svi mi duguju, jer toliko činim za njih“.

U trendu Slika Povezanog Posta
osoba trenutno čita objavu
👀 pregleda

A ako žena ceni sebe i voli sebe, onda se to manifestuje u njenom izgledu. Tada postoji mir i sklad sa njenim unutrašnjim bićem i ona je sigurna u sebe. I oni oko vas to osećaju. Nije važno da li joj je 30 ili već 60. U bilo kojoj dobi možete se osećati dobro i uživati u životu. I zračiti pozitivno. Zračite ljubav i zadovoljstvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *