NEVJEROVATNA POSLASTICA: Najukusniji desert za sitniš

Da biste pripremili najukusniji desert potrebno je uzeti veoma malo sastojaka, a poslastica će biti iznad svih pohvala.

 

Uzimamo sljedeće sastojke:

400 grama masnog sira; Šećer – 100 grama; mlijeka – 100 ml; 3 kašike masne pavlake; Keksa biskvitnog ili bilo kojeg drugog, važno je da je oblik pravougaoni – 9 komada; Za ukrašavanje čokolada. Desert se priprema na sljedeći način:

Šećer, ali bolje šećer u prahu, miješamo sa sirom i pavlakom. Blenderom sve pretvaramo u homogenu masu. Možete za to koristiti i sito, ali to će vam oduzeti mnogo više vremena.

Ako je masa previše suha, obavezno dodajte još pavlake. Veliku dasku prekrivamo prozirnom folijom. Mlijeko izlivamo u tanjir. Svaki keks umočimo na par sekundi u mlijeko. Zatim slažemo tri reda, tačno po tri komada u jednom redu.

Na srednji red stavljamo našu sirnu smjesu. Usput, možete dodati u nju grožđice, višnje ili suve kajsije.

Koristeći prozirnu foliju pritisnemo na smjesu dva krajnja reda keksa, formirajući od njega kućicu. Čvrsto ga umotamo još jednim slojem prozirne folije i stavljamo u frižider na 4-6 sati.

Pre nego što poslužite desert, preporučujemo da ga prelijete tečnom čokoladom. Po želji, u sredinu možete staviti bananu. Ovaj desert će se veoma svidjeti djeci. Pripremite ga i nećete požaliti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *