PLJUŠTE KRITIKE: Humana baka ipak prevarant? – Novi Portal znanja

PLJUŠTE KRITIKE: Humana baka ipak prevarant?

ČITAVA Srbija digla se na noge da pomogne baki iz Knez Mihajlove koja prosi da kupi pelene i lekove bolesnom sinu, ali deo svoje isprošene sume donira za lečenje malenog Jakova koji pati od bronhopulmonalne displazije.

Ipak, nedavno su se pojavila nova nagađanja koja, doduše, nisu potkrepljena nikakvim dokazima, a to je da je baka, sudeći po komentarima na mrežama i najnovijem Instagram postu autora prvobitnog snimka, prevarant.

Nakon što se na internetu pojavio tekst o baki koja influenseru Luki Krivokapiću i nekadašnjoj košarkašici Milici Dabović daje novac da pomogne u lečenju bolesnog dečaka uz potresne reči: “Spasi, Bože, svu decu sveta. Da nijedna majka ne zaplače”, u brojnim komentarima na internetu su se ubrzo pojavile informacije da, navodno, bakine životne neprilike uopšte nisu takve kakvim ih ona predstavlja, te da je, kako pišu ljudi, bolestan sin samo, navodno, “mamac” za izazivanje sažaljanja kod prolaznika i svojevrsna emotivna manipulacija ljudima kako bi im iznudila novac.

Nakon svega toga, autor originalnog snimka koji je postao viralan u Srbiji, vratio se baki da je zamoli za određena lekarska uverenja o zdravstvenom stanju njenog 36-godišnjeg sina kako bi mnogobrojnim ljudima, koji su ga kontaktirali u vezi sa pomoći, dostavio uverenje da se ne radi o prevari.

Sumnja se pojavila onda kada baka nije želela da otkrije ime sina i doktora koji ga leči, pravdajući se time da doktor ne želi da se njegov identitet otkrije, a da lekarske izveštaje ne može da dostavi jer su oni u bolnici u Brazilu, gde se njen sin leči. Ovo bakino ponašanje je podgrejalo “teoriju zavere” koja je rezurtirala brojnim negativnim komentarima.

U nekim od navedenih komentara pisalo je i da baka, navodno, zapravo i nema sina  već dve ćerke, a da novac koji isprosi od ljudi daje sestriću koji dalje to troši na drogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *