VAPAJ MAJKE KOSTE K. zahteva da se njenom sinu omogući jedna stvar!

Od jezivog masakra koji je prije deset dana počinio dječak star 13 godina Kosta Kecmanović pa do danas svi se pitaju šta je dijete koje je do te kobne srijede ujutro bio uzoran u svakom pogledu nagnalo na ovako jeziv zločin.

On se nakon što je usmrtio čuvara Dragana i osam učenika u svom odijeljenju i ranio još sedam osoba sam predao policiji koju je nazvao i ispričao im šta je uradio. Nakon što je dao izjavu u policiji u prisustvu radnika iz Centra za socijalni rad obzirom da još uvijek nema 14 godina i nije krivično odgovoran prebačen je u jedni mentalnu ustanovu za djecu i omaldinu gdje tim stručnjaka iz različitih oblasti procjenjuje njegovo stanje da se utvrdi da li boluje od neke psihičke bolesti.

Za prebacivanje u ovu ustanovu saglasnost je dala Kostina majka Miljana jer je otac Vladimir uhapšen i određen mu je pritvor u trajanju od mjesec dana jer je nesvjesnim držanjem oružja počinio djelo opasnog ugrožavanja sigurnosti. Kako pišu srpski mediji Kostina majka je sada promijenila mišljenje i ona je na nagovor ljekara i specijalista dan nakon masakra dok je još bila u šoku dala saglasnost za smještanje sina u ovu ustanovu.

Sada međutim želi da ga puste jer neće da on cijeli život provede u mentalnoj ustanovi. Advokat Jugoslav Tintor je objasnio da će konačnu odluku o tome da li će Kosta biti smješten u psihijatrijsku ustanovu donosi konzilij ljekara i sud. Da bi on bio smješten tamo potrebna je ili njegova saglasnost ili saglasnost njegovog staratelja izuzev ako konzilij psihijatara ne utvrdi da je to neophodno žbog bezbjednosti drugih lica što je upravo slučaj ovdje.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *