BRAĆA STANISLAV (19) I ILIJA (21) OSUĐENI SU NA STRELJANJE: Čeka ih SMRTNA KAZNA zbog onoga što su uradili učiteljici

Dvojica braće starosti 19 i 21 godina osuđeni su na smrt zbog brutalnog ubistva svoje bivše učiteljice u Belorusiji, poslednjoj zemlji u Evropi u kojoj nije ukinuta smrtna kazna.

Stanislav Kostsev (19) i njegov brat Ilija (21), trebali bi biti pogubljeni streljanjem u potiljak, piše Mirror.

Poslednja nada dvojice ubica da će ostati živi jeste da ih pomiluje predsednik Aleksandar Lukašenko, ali on ih je već javno okarakterisirao kao ‘šljam’.

Hladnokrvni dvojac je proglašen krivim za ubistvo 47-godišnje Natalije Kostritse, koju su izboli oko sto puta, a onda zapalili njenu kuću.

Odlučili su joj se osvetiti nakon što je kontaktirala socijalnu službu jer je smatrala da bi njihova sestra treba izgubiti starateljstvo nad svoje dvoje maloletne dece.

Na sudu su izneseni stravični detalji zločina koji je potresao Belorusiju.

– Ubadali su je i rezali cele noći. Doslovno su je ubijali satima. Preklinjala ih je, a na kraju su je dokrajčili uprkos molbama da ju poštede – rekao je tužitelj.

Mladići su se branili da su bili pijani i da im je ‘votka pomutila razum’.

 *foto: Tanjug / Zoran Žestić

Lukašenko je rekao da se oseća loše svaki put kad potpiše nalog za pogubljenje, a do sad ih je od 1994. godine potpisao oko 250. Poštedio je samo jednog osuđenika.

U trendu Slika Povezanog Posta
osoba trenutno čita objavu
👀 pregleda

– Osećam se strašno i preplašeno. Duboko sam uznemiren jer znam da će neko zbog mene biti pogubljen. Ali, život u zatvoru je još gori budući da su ljudi tamo u kavezu kao životinje – izjavio je predsjednik Belorusije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *