DVA POVEĆANJA PENZIJE ZA PENZIONERE! Premijerka Brnabić otkrila koliko će ovo uvećanje iznositi!

Premijerka i potpredsednica SNS Ana Brnabić izjavila je danas da će penzioneri imati dva povećanja penzije, krajem ove godine i od 1. januara, od ukupno 19,1 odsto.

Brnabić je u sedištu SNS rekla novinarima da je predsednik Srbije i lider SNS na sednici Predsedništva izneo kratak izveštaj o svim aktuelnim temama od najveće važnosti za našu zemlju, od kompleksne spoljno-političke situacije i izazova koji su pred nama do ekonomskih pitanja, kao i svega ostalog što će se dešavati u narednim nedeljama i planovima.

Vučić je govorio i o energetskoj bezbednosti i infrastrukturnim projektima, prenela je Brnabić.

Istakla je da je najavljeno povećanje penzija jedna od stvari koja možda najbolje pokazuje koliko se Srbija promenila u prethodnom periodu i precizirala da će penzioneri imati povećanje od ukupno 19,1 odsto.

– To je nešto za šta smo radili i borili se osam godina – istakla je Brnabić i dodala da će to do sada biti najveće povećanje.

Ana Brnabić

Istakla je da Srbija ima stabilan i “zacementiran” kurs dinara, kao i javni dug pod kontrolom, koji sada iznosi samo nešto više od 52 odsto BDP-a.

– I sa ovim najavljnim povećanjem penzija javni dug ostaje ispod 60 odsto BDP-a – napomenula je ona.

Takođe, Brnabić je najavila povećanje minimalne zarade od 1. januara, koje će biti dvocifreno i dodala da predstoje razgovori sa sindikatima i poslodavcima.

Ana Brnabić

Napomenula je da treba imati u vidu kompleksnu situaciju u Evropi i svetu, kao i uvezenu inflaciju i rast cena energenata u svetu.

Brnabić je rekla da će čitav teret povećanja minimalca, koje će biti između 12 i 14 odsto, država preuzeti na sebe, kroz smanjenje poreza i doprinosa, ali i povećanje neoporezivog dela zarade.

U trendu Slika Povezanog Posta
osoba trenutno čita objavu
👀 pregleda

Nećemo ugroziti makroekonomsku i fiskalnu stabilnosti i nastavljamo da smanjujemo deficit i javni dug, poručila je Brnabić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *