VOZAČ IZBACIO SVE PUTNIKE IZ AUTOBUSA: Očitao im lekciju, a sada ga svi slave kao heroja!

U autobusu broj 15 u Splitu pre neki dan se odigrala prava drama. Vozač Ante Bonacin je na trećoj stanici, na plaži Žnjan, video mladića s invaliditetom u kolicima kako čeka i otvorio mu vrata.

Ali čim ih je otvorio, masa ljudi uletela je u autobus kao furija. Gurali su nesrećnog mladića, tako da je on ostao napolju.

Anti se, kako je sam rekao, zamračilo pred očima…

“Istina je, jednostavno mi se zacrnilo… Ustao sam i rekao im da se srame, da je žalosno da im ja od 35 godina moram držati lekcije iz kulture i ljudskosti.

Ilustracija
ILUSTRACIJAFOTO: PROFIMEDIA

Rekao sam im i da se srame, svašta sam im izgovorio. Jednostavno sam “pukao”, takav sam, odgojen da ne podnosim nepravdu i da pružim pomoć kome je potrebna. I rekao sam im da svi izađu iz autobusa da bi mladić s invaliditetom mogao da uđe”, ispričao je Ante, a prenosi 24sata.hr.

Njegova “kritika” ipak nije do kraja upalila, jer veliki deo putnika nije želeo da izađe.

“Tada sam ugasio autobus i rekao da se meni nigde ne žuri i da nećemo krenuti dok se autobus ne isprazni”, kaže. Posle desetak minuta izašli su i najuporniji, mladić u kolicima ušao je u autobus, a ostale putnike Ante je puštao samo kroz prednja vrata.

“Gledao sam i imaju li karte, a one bez nje, a bilo ih je dosta, nisam pustio u autobus”, objasnio je.

Kad su napokon stigli do pazara u centru grada, mladić s invaliditetom stisnuo mu je ruku i zahvalio.

“Ne bih želeo da sada ispadam nekakav heroj, meni je ovo bilo nešto najnormalnije. Inače sam vatrogasac u DVD-u Mladost iz Kaštel Sućurca, i ne volim ni kad nas vatrogasce proglašavaju herojima. To je naš poziv, a ovaj moj postupak je potpuno običan, žalosno je možda to što se to doživljava kao nešto senzacionalno, to bi trebalo biti normalno”, zaključio je Ante Bonacin.

U trendu Slika Povezanog Posta
osoba trenutno čita objavu
👀 pregleda

On je postao zvezda nakon što je jedan od putnika medijima poslao pismo u kome objašnjava šta se dogodilo i koliko ga je Bonacin oduševio svojim potezom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *