MAJKA UGUŠILA TROJE DECE: Stravično ubistvo medicinske sestre, kada su čuli razlog policajci se sledili

Medicinska sestra iz Irske, Didro Morli, majka Konora, Dara i Karle pokušala je prvo da drogira, a zatim i ubije troje dece dan pre nego što ih je ugušila.

Morlijeva je lepljivim trakama i kesama za đubre ugušila Konora (9), Daru (7) i Karlu (3) u dečjem šatoru za igru. Njihova tela pronašao je otac, Endru Mekginli pošto se vratio sa službenog putovanja.

Na suđenju se izjasnila da nije kriva pod izgovorom mentalnog rastrojstva. Policajcima je rekla da oseća “neiscrpnu tugu” i da nije volela svoju decu dovoljno. Kako je saopšteno iz policije, tvrdila je da decu želi da spasi od “bola i patnje”, a da je zatim nameravala da posle njihovog ubistva presudi sebi.

Morlijeva je 23. januara prošle godine navodno stavila morfijum u doručak dečaka i devojčice u njihovoj kući u Dablinu. Na suđenju je rečeno da je odustala od tog plana nakon što su deca ispljunula zalogaje.

Medicinska sestra, Irska
foto: Printscreen/Facebook

“Mama, šta to radiš?”

Kobnog dana prvo je ugušila Dara plastičnom kesom, a zatim je isto pokušala i sa Karlom.

Kada je to uradila, odvela ih u sobu na sprat i položila ih na krevete. Kada je shvatila da Karla još uvek diše, zapušila joj je usta i nos dok se devojčica nije ugušila.

U tom trenutku najstariji sin, Konor, bio je još uvek u školi. Otišla je da ga pokupi, a osoblju škole rekla je da mora da izađe iz “porodičnih razloga”. Uključila je dečji film dečaku i dozvolila mu da gleda televizor. Nakon toga mu je predložila da se malo igraju. Dohvatila je crnu kesu za đubre i ugušila dečaka.

Kasnije je priznala policiji da joj je Konor plačući rekao “stani mama, šta to radiš” dok mu je stavljala kesu preko glave.

“Ne idi gore”

Morlijeva je zatim popila lekove, uzela flašu vina, ušla u auto i zakucala se svom snagom na kružnom toku. Ostala je živa, nekako se odteturala do benzinske stanice, gde je sve vreme lutala tamo-ovamo, telefonirajući hitnim službama. Taksista koji se u to vreme našao tu odmah je primetio da nešto nije u redu i nazvao pomoć.

U to vreme njen suprug, Endru, vratio se sa službenog puta i zatekao vozila hitne pomoći i policije. Ispred stepeništa u kući stajala je cedulja na kojoj je pisalo “Ne idi gore. Žao mi je”.

Pored Konorovog tela stajala je još jedna ceduljica, a na njoj je pisalo “ne vidim budućnost sa svim poremećajima i mentalnim bolestima koje me muče. Morala sam da povedem decu sa sobom. Potpuno sam pukla i nema mi pomoći. Mnogo mi je žao”.

“Mogla bih ih ubiti”

Policiji je rekla da se seća da je pogledala na sat, bilo je oko podneva i da je pomisilila “mogla bih sada sve to da uradim. Mislim da mi je tada nešto kliknulo u glavi. Sad bih mogla da ih ugušim, sad bih mogla da ih ubijem”.

Na suđenju je rečeno da je Morlijeva imala probleme sa mentalnom bolešću još u julu 2019. godine i da je tada primljena u mentalnu ustanovu u Dablinu. Pošto joj se mentalno zdravlje poboljšalo ona je otpuštena.

Suđenje za ovaj gnusan zločin koji je počinila još uvek traje.

U trendu Slika Povezanog Posta
osoba trenutno čita objavu
👀 pregleda

(Espreso / Objektiv)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *