MOMAK JOJ SAOPŠTIO DA RASKIDA, ONA VIKALA “SKOČIĆU, SKOČIĆU” Detalji incidenta u Nišu kada je devojčica skočila u Nišavu i polomila kičmu

Stravična nesreća dogodila se u četvrtak uveče na niškom keju.

– Devojčica je bila na keju s drugaricom i momkom, tu su se našli po dogovoru, kad je mladić saopštio da ne želi više da bude sa njom u vezi. Ona je sve vreme plakala i ponavljala: “Skočiću, skočiću.” Neko ju je pozvao telefonom, verovatno hranitelji, koji su joj rekli da će pozvati policiju. Na to je devojčica zavrištala: “Neka zovu, neka dođe policija”, i bacila telefon u reku – priča izvor Kurira:

– Nakon te rasprave, ona se najverovatnije prevrnula preko niske ograde i pala u vodu. Dečko i drugarica počeli su da dozivaju pomoć i kukaju, a ona je jaukala ležeći u plitkoj vodi.

Nesrećnoj devojčici prvi je u pomoć pritekao Đavid Sulejmanović, koji je, uprkos tome što je srčani bolesnik, skočio u vodu i na rukama izneo dete do ostrvceta. Sulejmanović, naime, živi pored Nišave, a prema svedočenju komšija, do sada je izvukao gotovo deset utopljenika.

– Stanujem pored Nišave, odrastao sam pored reke i nemam nikakav strah. Sinoć sam čuo viku i dreku pre nego što se devojčica našla u vodi. Neko od komšija je čak hteo i da pozove policiju, a onda se čulo da je devojka upala u vodu. Ostavio sam unučiće, istrčao do reke i video kako se davi – kaže Sulejmanović i dodaje da je sreća što je reka bila plitka.

Povrede

– Uzeo sam je u ruke, a ona je zavapila da je bole noge i kičma. Moj zet je pritrčao da mi pomogne i dovukli smo je do prvih stepenica – objašnjava hrabri Nišlija.

Vatrogasci, policija i Hitna pomoć brzo su stigli na mesto nesreće i devojčicu prebacili u Univerzitetski klinički centar u Nišu.

– Devojčica ima prelom lumbalnog dela kičme koji zahteva operativno zbrinjavanje. Ona je na Klinici za neurohirurgiju, svesna, komunikativna, nije životno ugrožena, ali povreda jeste ozbiljna. Operacija se planira za narednu nedelju – rečeno je iz UKC Niš.

Obavešten CZSR Najvažnije je da bude dobro Iz Centra za socijalni rad u Nišu kažu da je hraniteljska porodica u četvrtak prijavila policiji da se devojčica nije vratila kući iz škole. – Najvažnije je da njeno zdravstveno stanje bude dobro. Posle događaja koleginica je razgovarala s doktorima, obišli smo je na odeljenju i razgovarali. Sada će stručni tim odlučiti o tome gde će biti smeštena, ali zasad je najbitnije da je van životne opasnosti – naveli su iz CZSR.

U trendu Slika Povezanog Posta
osoba trenutno čita objavu
👀 pregleda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *