SRBIJA VIŠE NEĆE GLEDATI RIJALITI PROGRAME: Rem ZABRANJUJE emitovanje? Evo o čemu se tačno radi!

Savet REM danas je na sednici svojoj stručnoj službi naložio da izradi obavezujući pravilnik o vremenu emitovanja rijalitija “prisilnog okruženja”, prema kojem će emitovanje tog programa biti ograničeno od 23 do 6 sati ujutru, saopšteno je iz Udruženja novinara Srbije (UNS), prenosi “Blic”.

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) razmatra mogućnost da se programima rijalitija “prisilnog okruženja”, zbog štetnog uticaja na maloletnike i društvo u celini, omogući emitovanje isključivo u kasnim večernjim terminima

foto: Printscreen

Kako se navodi u saopštenju UNS-a, član Saveta REM-a Slobodan Cvejić izjavio je da su zbog nedavnog slučaja u rijaliti programu, kada je na televiziji Pink Kristijan Golubović izneo pretnje smrću, članovi bili saglasni da traže da se pokrene krivični postupak.

Na televizijama sa nacionalnom pokrivenošću promovišu se kriminalci i primitivizam koji je poguban za društveni život, ali i svest ljudi, ocenjeno je na današnjoj sednici.

Rijaliti “prisilnog okruženja” pre svega ima štetan uticaj na maloletnike, ali i na čitavo društvo, zaključci su današnje sednice Saveta članova REM, na kojoj se raspravljalo o ovom pravilniku.

U trendu Slika Povezanog Posta
osoba trenutno čita objavu
👀 pregleda

foto: Printscreen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *